Geschiedenis

Geschiedenis Atalante in vogelvlucht
Apollo’69 werd in 1948 opgericht als WWNA, wat staat voor Wenum-Wiesel-Noord-Apeldoorn. Het eerste speelveld lag aan de Oude Zwolseweg. Na een aantal omzwervingen streek de vereniging neer aan de Musschenbroekstraat.
In 1984 werd Het Zuiderkwartier’58 - sinds 1970 gevestigd aan de Rijnstraat - opgeschrikt met de mededeling dat hun speelveld een ander bestemmingsplan zou krijgen. In gesprekken met de gemeente kwam toen al een mogelijke verhuizing naar De Maten in beeld, maar dat kon alleen gerealiseerd worden door samenwerking.
 
Korfbalvereniging Atalante is in juli 1991 ontstaan uit een fusie tussen de twee Apeldoornse verenigingen Apollo’69 en Zuiderkwartier’58. Atalante heeft de eerste drie jaren gespeeld aan de Musschenbroekstraat en op 9 april 1994 werd de nieuwe korfbalaccommodatie in Sportpark De Maten - Apeldoorn officieel in gebruik genomen. Net na de fusie was Atalante de tweede vereniging in grootte in de Afdeling Oost. In de competitie speelde Atalante 1 in de Overgangsklasse, het op één na hoogste landelijke niveau.
 
De naam ‘Atalante’ is afkomstig van een schone dame uit de tijd van de Griekse Goden. Atalante kon uitzonderlijk goed jagen en hardlopen en liet zich door niemand verslaan. Slechts eenmaal heeft ze een wedloop verloren, van de kleinzoon van een zeegod op wie Atalante verliefd was.